12.06.2012 06:07

Ke včelkám "blíže"

Tyto měsíce probíhají u nás v areálu v Jílovecké ulici programy u včelařů  v rámci projektu "Fascinující svět včel". Určitě je to nejenom pro ty nejmenší (chodí i MŠ), ale i dospělé (pedagogové) zážitek sledovat naživo včelky na plástvích (i  s tím mrazením v zádech) a včelařským kloboukem na hlavě. V programu jsou děti dělené na skupinky, které se potom střídají (jedna část u zelené dřevěnky filcuje kytičku + včelka, zahraje si simulační ru, jak se vyvíjejí a střídají role dělnice v úli - zkusí si roli čističky, krmičky, stavitelky, strážkyně i létavky).(FOTO I, II)

V rámci projektu jsou zpracovány inspirativní materiály - pracovní listy  o včelách (rébusy, hádanky, bludiště, vymalovánky) - určitě najdou uplatnění i ve školách, kroužcích, volnočasových aktivitácj, letních táborech atd.

Nevěřilia bych, jaké kouzlo má ochutnat čerstvý med přímo z plástve (myslím, že zde i smyslově vzniká povědomí o tom, že jídlo "nevyroste" v regálech supermarketů).  Naše programy budou doplněny a rozvinuty "medovými " programy v  Muzeu a Pojizerské galerii v Semilech , která na zimní měsíce chystá výstavu o tomto zlatavém pokladu. Sladíme medem.

—————

Zpět


Letí, letí včelka,

asi takhle velká,

zdraví každou květinku,

načechrá jí sukýnku.

 

Letí, letí včelka malá,

z květu na květ sedá,

tanečkem všem ukázala,

kde se nektar hledá.



Kontakt

Semínko země z.s.

Jižní 466,SEMILY 513 01-sídlo, korespondence

Jílovecká 103, Semily -provozovna-Kořínek, EVVO
Všeň č.89-lesní rodinné centrum


tel. Semily 776 077 186




 

PODPORUJÍ NÁS:

Nadace Ivana Dejmala