11.01.2016 15:33

Co nás spolu čeká v roce 2016

Pokračují projekty jak v Semilech (oživení areálu památkově chráněné dřevěnky v Jílovecké ulici), tak ve Všeni (lesní rodinné centrum).

Nabízíme programy EVVO pro MŠ i ZŠ + také certifikovaný program MISP  -Masáže děti dětem (prevence šikany a násilí ). Pokračujeme ve spolupráci na tradičních akcích  se Zrnkem naděje (Čarodejnice, letní akce :S křídly na Kozákov a Loučení s létem, Dušičky), dále s Centrem pro rodinu M.E.D. - (akce Den matek, Jablíčkování) a spolkem Cervus Semilensis (Masopust, Staročeská pouť). Ve Všeni úzce spolupracujeme s MŠ a ZŠ Všeň.

Nově vzkvétá spolupráce se spolkem Bosá turistika .

Novinky letošního roku : rádi bychom ve spolupráci se Sítí MC rozšířili dva mezinárodní dny :17.6. Mezinárodní den stavění bunkrů, doupátek a 29.6. Mezinárodní den bláta

(pořád hledáme cesty k inspiraci aktivit dětí i rodičů  venku v přírodě).

Dále v rámci Sítě MC posíláme do světa (zatím v Libereckém kraji)  putovní výstavku fotografií a textů : Víme , s čím si hrajeme? Snažíme se  trochu osvětlit razantní změny v podmínkách přirozeného rozvoje dítěte v 21.století. "Chudé dětství v bohatých zemích ".

Na prázdniny 2016 připravujeme taky trochu jiný model než v minulých letech :

tři dny v Jílovecké pondělí, úterý,středa (přírodní klub Kořínek , s možností přihlásit i děti 1. a 2. třídy) + čtvrtek,pátek program ve Všeni (s možností i přespat -tee-pee, hamaky, táborák).

Budou vždy tématické týdny:1. týden a   5.týden - skřítci a víly

                                                  2.týden  a  6.týden  - námořníci

                                                  3.týden a  7 .týden  - indiáni

                                                   4. týden a  8 .týden  - badatelé

Zázemí lesního rodinného centra nabízíme na pár dní ( za dobrovolný příspěvek na provoz rodinám s dětmi) (kapacitně tak 2 -3- rodiny s dětmi, do lesa vrátky ze zahrady, nádherné prostředí Českého ráje -část bez turistického ruchu...) info 776 077 186

—————

Zpět



Kontakt

Semínko země z.s.

Jižní 466,SEMILY 513 01-sídlo, korespondence

Jílovecká 103, Semily -provozovna-Kořínek, EVVO
Všeň č.89-lesní rodinné centrum


tel. Semily 776 077 186




 

PODPORUJÍ NÁS:

Nadace Ivana Dejmala